1. 7. 2016

Lucky loser pravidlo (2016 | Grandslam, ATP, WTA, ITF)


Grandslam

Lucky loseři se losují. Los se provádí mezi čtyřmi nejvýše nasazenými hráči, kteří prohráli v závěrečném kole kvalifikace. Pokud jsou potřeba víc než dva lucky loseři, los se provádí z množiny "počet odhlášených hráčů + 2".

ATP + ATP Challenger Tour

Dojde-li k odhlášení hráče z hlavní soutěže po ukončení kvalifikace, lucky loseři se volí podle postavení v žebříčku ATP. Dojde-li k odhlášení hráče z hlavní soutěže před ukončením kvalifikace, lucky loseři se losují z množiny "počet odhlášených hráčů + 1".

WTA

Dojde-li k odhlášení hráče z hlavní soutěže po ukončení kvalifikace, lucky loseři se volí podle postavení v žebříčku WTA. Dojde-li k odhlášení hráče z hlavní soutěže před ukončením kvalifikace, lucky loseři se losují z množiny "počet odhlášených hráčů + 1".

ITF

Lucky loseři se losují. Los se provádí mezi všemi hráči, kteří prohráli v závěrečném kole kvalifikace a zároveň mají jakékoliv žebříčkové postavení. Výjimku tvoří scénář, kdy je počet hráčů v takovém losu stejný jako počet požadovaných lucky loserů. V takovém případě se jimi stávají automaticky a bez losu. Pokud není z předešlého losu k dispozici dostatečné množství lucky loserů, provádí se druhý los mezi všemi hráči, kteří prohráli v závěrečném kole kvalifikace a nemají žebříčkové postavení.

Pro ukázku listina lucky loserů ženského ITF turnaje v Sumteru, která obsahuje výsledky obou losů popsaných výše. Na tomhle konkrétním turnaji nebyl potřeba žádný lucky loser, takže je zřejmé, že losy se provádí (nebo by se alespoň měly provádět) automaticky.


Žádné komentáře:

Okomentovat